Mission i Afrika  •  Baltikum  •  Serbien  •  Mission  •  Sygruppen  •
 Mission i Afrika     

Dagledigträffen den 21: april.

Ulla Svenssion visade bilder och berättade om sin tid i Rwanda och flykten från stridigheterna 1994.

Oskarshamns-Tidningen skrev såhär.Här följer ett litet urval av alla bilderna.
===========================================================================

Boken "Mitt liv i Afrika", skriven av Iris Axelsson

Boken är en av de märkligaste livsberättelser man kan läsa. I slutet av boken skriver Iris om missionärernas dramatiska flykt ut ur Rwanda på grund av det helt obegripliga inbördeskrig som bröt ut i början av 1990-talet. Nära en miljon människor slaktades för att man tillhörde "fel" etnisk folkgrupp. Det är en skakande läsning. Iris ger dessutom glimtar om sin närmaste medarbetare pastor Philémon och hans familjs flykt. Jag vet att berättelsen är sann, men jag begriper inte hur hans familj med sju barn kunde överleva flykten genom skogar, träsk, ormar, fientliga människor och flyktingläger för att under hela denna 50-milsflykt till fots, döpa människor och fira nattvard ! Osannolikt !

Roland Nelsson

--------------------------

Boken kan beställas från:

Pingstförsamlingen

Norra Esplanaden 3

574 31 VETLANDA

Den kostar ca 240 kr plus ev. porto. All behållning vid försäljning av boken tillfaller         Ingvar Axelssons minnesfond för missionsarbetet i Afrika.

---------------------------

Den här boken är också speciellt intressant för oss i Pingstförsamlingen i Oskarshamn på så sätt, att vår missionär Ulla Svensson, hade ett nära samarbete med Iris Axelsson, bl.a. i Kigali. Ulla är också omnämd på flera ställen i boken.

En bok som rekomenderas varmt !

Lilian o Lennart Hellerkrans
Producerad av Mild Media